ΚΟΣΜΟΣ

«Ξεσπάθωσε» ο Γκάμπριελ: Ο Σόιμπλε υπονομεύει τον Μακρόν

«Ξεσπάθωσε» ο Γκάμπριελ: Ο Σόιμπλε υπονομεύει τον Μακρόν

«Ορισμένοι στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θέλουν να μεταβιβασθούν οι ευρωπαϊκές αρμοδιότητες στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Σόιμπλε θέλει να δημιουργήσει τεχνοκρατικά εμπόδια, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Η καγκελαρία μπλοκάρει όλα τε ευρωπαϊκά σχέδια». Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συγκέντρωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD)στο Άινμπεκ του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας

«Είμαι βέβαιος ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU), oι Φιλελεύθεροι (FDP) και oι Πράσινοι (Die Gruenen), θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Οι Πράσινοι θέλουν να κυβερνήσουν», είπε ο Γκάμπριελ.

Στο ερώτημα ενός εκ των παρόντων συντρόφων του, σε ποιον θα προτιμούσε να παραδώσει το υπουργείο του ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός απάντησε με ειρωνεία: «Καλύτερα σε κανέναν». Ο κ. Γκάμπριελ αξιολόγησε με χιούμορ την εννεάμηνη θητεία του στο γερμανικό ΥΠΕΞ ως «μια κυοφορία εννιά μηνών», η οποία ενδέχεται να γίνει ετήσια (λόγω της μακράς διάρκειας των διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση νέου κυβερνητικού συνασπισμού).

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις