ΚΟΣΜΟΣ

Βουλετικές εκλογές Αυστρία: Άνοιξαν οι κάλπες

Βουλετικές εκλογές Αυστρία: Άνοιξαν οι κάλπες

Άνοιξαν το πρωί της Κυριακής τα πρώτα εκλογικά κέντρα για τις βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας.

Η εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα, αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη, καθώς ενδέχεται να προκύψει μία ακροδεξιά συμμετοχή στη μελλοντική της κυβέρνηση...

Νικητής των εκλογών εκτιμάται ότι θα αναδειχθεί ο 31χρονος συντηρητικός Σεμπάστιαν Κουρτς, ο νεότερος ηγέτης στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση.

Έπειτα από έναν αρκετά «σκληρό» προεκλογικό αγώνα, 6.401.304 Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται από τις 8.00 το πρωί ώρα Ελλάδας στις κάλπες για να εκλέξουν, από συνολικά δέκα υποψήφια κόμματα, τα 183 μέλη της νέας τους Βουλής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι είχαν αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013 -- αλλά και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων δεκαετιών -- κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και στην τρίτη θέση, πίσω από το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες στην Αυστρία στις 18:00 πρίπου ώρα Ελλάδας.