ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 71 νεκροί σε επιθέσεις Ταλιμπάν

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 71 νεκροί σε επιθέσεις Ταλιμπάν

Στο νοσοκομείο του Γκαρντέζ επικρατούσε χάος, καθώς δεκάδες παιδιά, γυναίκες και τραυματισμένοι αστυνομικοί περίμεναν να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες

Στους 71 ανέρχονται οι νεκροί και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 170 από δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν σήμερα οι Ταλιμπάν σε δύο επαρχίες στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν σε «απάντηση» για τις πρόσφατες αμερικανικές επιδρομές στην περιοχή.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 20 άμαχοι, σκοτώθηκαν και περίπου 160 τραυματίστηκαν στο Γκαρντέζ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πακτίγια, όπου οι αντάρτες έβαλαν στο στόχαστρο ένα μεγάλο συγκρότημα που φιλοξενεί διάφορες αστυνομικές μονάδες καθώς και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, στρατηγός Μουράντ Άλι Μουράντ.

Η επίθεση αυτή διήρκησε πέντε ώρες και τελείωσε με τον θάνατο των πέντε δραστών. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Σχεδόν ταυτόχρονα, στη γειτονική επαρχία του Γάζνι, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Γκαρντέζ, 25 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και πέντε πολίτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση μιας ομάδας ανταρτών στην έδρα της περιφέρειας του Αντάρ.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεων της οργάνωσης στην περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις, η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων που άνοιξαν τον δρόμο στους ένοπλους κομάντο.

Στο νοσοκομείο του Γκαρντέζ επικρατούσε χάος, καθώς δεκάδες παιδιά, γυναίκες και τραυματισμένοι αστυνομικοί περίμεναν να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε πτώματα αστυνομικών παρατημένα στο πάτωμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις