ΚΟΣΜΟΣ

Θες να περπατήσεις στον πλανήτη Άρη; Η NASA σου δίνει τη δυνατότητα! (vid)

Θες να περπατήσεις στον πλανήτη Άρη; Η NASA σου δίνει τη δυνατότητα! (vid)

Είσαι περιέργος για ταάγνωστα εδάφη του «Κόκκινου Πλανήτη»; Λοιπόν, χάρη στη νέα τεχνολογία από τηNASA, έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια βόλτα στον Άρη!

Η NASA δημιούργησε ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, μέσω του οποίου ο καθένας από εμάς θα έχει τη δυνατότητα να... περπατήσει και να ζήσει από κοντά τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Ειδικότερα, το Access Mars με εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από τις μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη επιτρέπει στους χρήστες να περιπλανηθούν στους αμμόλοφους και τις κοιλάδες που εξερευνήθηκαν. Μάλιστα, προσομοιώνει το περπάτημα στον Κόκκινο Πλανήτη ενώ παρέχει στο χρήστη από κοντά τις ανακαλύψεις.

Μια συνεργασία μεταξύ του εργαστηρίου Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA και της Google, το Access Mars είναι ένας εικονικός κόσμος κατασκευασμένος από πραγματικά δεδομένα και περισσότερες από 200.000 εικόνες που συλλέχθηκαν από την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.

Ο τρισδιάστατος κόσμος περιλαμβάνει απόκοσμους ήχους και πανοραμικές απόψεις του περιβάλλοντος του Άρη από τη NASA - η οποία ξεκίνησε να μελετά τον πλανήτη τον Νοέμβριο του 2011.

«Οι επιστήμονές μας μελετούν και μαθαίνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο τον πλανήτη», δήλωσε ο Βίκτορ Λούο, επικεφαλής της επιχείρησης. «Έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογίες VR και AR για να μεταφέρουμε τους επιστήμονές μας στον Άρη κάθε μέρα. Με το Access Mars, ο καθένας στον κόσμο μπορεί να ταξιδέψει μαζί», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις