ΚΟΣΜΟΣ

«Βροχή» σεξουαλικών σκανδάλων στο Χόλιγουντ: 38 γυναίκες κατηγορούν για επιθέσεις σκηνοθέτη

«Βροχή» σεξουαλικών σκανδάλων στο Χόλιγουντ: 38 γυναίκες κατηγορούν για επιθέσεις σκηνοθέτη

«Τσουνάμι» αποκαλύψεων στο Χόλιγουντ -Πολλές από τις γυναίκες ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης τις πλησίασε και τους υποσχόταν πρωταγωνιστικούς ρόλους - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Τουλάχιστον 38 γυναίκες κατηγορούν τον 72χρονο συγγραφέα και σκηνοθέτη James Toback για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, πολλές από τις γυναίκες ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης τις πλησίασε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και τους υποσχόταν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μάλιστα, οι συναντήσεις τελείωναν συχνά με σεξουαλικές απαιτήσεις και ο Toback πολλές φορές αυνανίζονταν μπροστά τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

Ο 72χρονος αρνήθηκε τα πάντα, μιλώντας στους Los Angeles Times, λέγοντας ότι ποτέ δεν συναντήθηκε με καμία από τις γυναίκες αυτές, ή εάν το είχε κάνει, «θα ήταν για πέντε λεπτά και δεν θυμάται τίποτα».

Μεταξύ των γυναικών που μίλησαν για τις επιθέσεις αυτές είναι και η Louise Post, η οποία είναι τραγουδίστρια στο συγκρότημα Veruca Salt, καθώς και η ηθοποιός Terri Conn από την ταινία As The World Turns.

Η ηθοποιός Echo Danon αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του σκηνοθέτη, Black and White όπου «άπλωσε» τα χέρια του πάνω της και της είπε ότι θα εκσπερματώσει. «Όλοι θέλουν να δουλέψουν, γι΄αυτό το ανέχονται», δήλωσε η Danon στους Los Angeles Times. «Αυτός είναι ο λόγος που το ανέχτηκα. Επειδή ήλπιζα να βρω και άλλη δουλειά». Ο 72χρονος σκηνοθέτης δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη αναφορά.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την πτώση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από τρεις γυναίκες. Ο παραγωγός αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς, ωστόσο έχει απολυθεί από την εταιρεία που ίδρυσε και έχει καταδικαστεί ευρέως από ανθρώπους του Χόλιγουντ.

Πηγή: Guardian

Σχετικές ειδήσεις