ΚΟΣΜΟΣ

Πολάνσκι: «Μετανιώνω που έκανα σεξ με ανήλικη»

Πολάνσκι: «Μετανιώνω που έκανα σεξ με ανήλικη»
«Λυπάμαι που έκανα σεξ με ανήλικη» δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την κράτησή του στην Ελβετία, ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι...

«Λυπάμαι που έκανα σεξ με ανήλικη» δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την κράτησή του στην Ελβετία, ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι.

«Το μετανιώνω εδώ και 33 χρόνια, φυσικά και το μετανιώνω» είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στην ελβετική τηλεόραση την Κυριακή.

Το 1978 ο Ρομάν Πολάνσκι είχε παραδεχθεί ότι είχε παράνομη σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ. Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη.

Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν. Αργότερα, ο εισαγγελέας αποφάσισε εκ νέου τη δίωξή του, αναγκάζοντάς τον να διαφύγει στη Γαλλία.

Στο ντοκιμαντέρ Roman Polanski: Α Film Memoir ο σκηνοθέτης λέει για την Σαμάνθα Γκέιμερ : «Είναι διπλό θύμα: θύμα δικό μου και θύμα του Τύπου».

Μιλώντας ελβετικό δίκτυο TSR, αναφέρθηκε στο τραυματικό παρελθόν του, στον χρόνο που πέρασε ως παιδί-εβραίος σε πολωνικό γκέτο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και στη δολοφονία της συζύγου του, Σάρον Τέιτ, το 1969, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

«Είμαι φτιαγμένος από σκληρό υλικό. Έχω συνηθίσει τον θάνατο, όπως ένας χειρούργος έχει συνηθίσει να βλέπει ένα στομάχι ανοιγμένο» τόνισε χαρακτηριστικά.


Το 2009 οι Αρχές της Ελβετίας συνέλαβαν τον Ρομάν Πολάνσκι, για την υπόθεση βιασμού της 13χρονης κοπέλας.

Ο 78χρονος σκηνοθέτης τέθηκε υπό κράτηση για δέκα μήνες, μέχρι τα ελβετικά δικαστήρια να λάβουν την απόφαση να μην τον εκδώσουν τελικά στις ΗΠΑ.


Η Interpol έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης, το οποίο παραμένει ενεργό σε 188 χώρες.