ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας μίλησε με τους… ουρανούς: Τι είπε ο Φραγκίσκος στους αστροναύτες του ISS (vid)

Ο Πάπας μίλησε με τους… ουρανούς: Τι είπε ο Φραγκίσκος στους αστροναύτες του ISS (vid)

Η θέση του Ανθρώπου στο σύμπαν. Αυτό θέλησε να μάθει από τους αστροναύτες που ζουν τους τελευταίους μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας μαζί τους την Πέμπτη (26/10/2017) μέσω δορυφόρου απευθείας από το Βατικανό.

Η Αγία Έδρα μετέδωσε ζωντανά μέσω YouTube τη συνομιλία του Ποντίφικα με τους κοσμοναύτες.

Δείτε το βίντεο

Με καθαρά φιλοσοφικό πνεύμα και γεμάτος απορίες, ο Πάπας είπε απευθυνόμενος στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού: «Καλημέρα ή καλησπέρα, επειδή όταν είσαι στο διάστημα, ποτέ δεν ξέρεις» ξεκίνησε τη συζήτηση ο Φραγκίσκος. «Η αστρονομία μας ωθεί να μελετούμε τους απέραντους ορίζοντες του σύμπαντος και μας προκαλεί ερωτήματα: από πού ερχόμαστε, πού πάμε;»

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απευθύνθηκε και στον Ιταλό αστροναύτη Πάολο Νεσπόλι, ρωτώντας τον σχετικά: «Με βάση τις εμπειρίες σας στο διάστημα, τι σκέφτεστε για τη θέση του Ανθρώπου στο σύμπαν;».

Ο Νεσπόλι φάνηκε να διστάζει κάπως από την ερώτηση του Πάπα και απάντησε κάπως αμήχανα πως η απάντηση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Ποντίφικας επικοινωνεί με το διάστημα. Τον Απρίλιο του 2011, ο τέως Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ ήταν ο πρώτος που είχε συνομιλήσει με τους αστροναύτες του ISS.