ΚΟΣΜΟΣ

Τζέιμς Μάτις: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ μία πυρηνική Βόρεια Κορέα

Τζέιμς Μάτις: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ μία πυρηνική Βόρεια Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχθούν ποτέ μία «πυρηνική» Βόρεια Κορέα, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις προειδοποιώντας παράλληλα ότι το γρήγορα αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, περισσότερο υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας, παρά την ενισχύει.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία τις προηγούμενες ημέρες, ο Τζιμ Μάτις επεσήμανε πολλές φορές ότι η διπλωματία είναι ο δρόμος που προτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, από την Σεούλ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι η στρατιωτική ισχύς της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της συμμαχίας ΗΠΑ-Ν. Κορέας και δήλωσε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική «όταν υποστηρίζεται από αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων μας θα κατατροπωθεί. Και οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση», δήλωσε σε ομιλία του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Η ένταση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον είναι κλιμακούμενη μετά από μία σειρά πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει η Βόρεια Κορέα και έχει προκαλέσει και λεκτικές διαμάχες μεταξύ του ηγέτη του καθεστώτος Κιμ Γιόνγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις