ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τα «ροζ» σκάνδαλα βουλευτών στη Βρετανία - Οι δονητές και οι παρενοχλήσεις

Σάλος με τα «ροζ» σκάνδαλα βουλευτών στη Βρετανία - Οι δονητές και οι παρενοχλήσεις

Ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο ότι συνολικά 36 μέλη του συντηρητικού κόμματος της Τερέζα Μέι έχουν καταγγελίες εις βάρος τους για σεξουαλική παρενόχληση υφισταμένων τους.

Οι αποκαλύψεις που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας ξεκίνησαν όταν ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας ότι ο εν ενεργεία υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ έστειλε την γραμματέα του να του αγοράσει δύο δονητές, και μάλιστα όπως της είπε, τον έναν για την γυναίκα του και τον άλλον για άλλη εργαζόμενή του.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δημοσιεύει η Daily Mail, ο φάκελος με τις καταγγελίες για τα μέλη των Τόρις βρίσκεται ήδη στο γραφείο της Μέι και περιλαμβάνει στοιχεία για έναν βουλευτή της που «την πέφτει άσχημα σε γυναίκες σε πάρτι», έναν άλλον που «συμπεριφέρεται στις γυναίκες με ανάρμοστο τρόπο», έναν υπουργό που «έχει σεξουαλικές σχέσεις με ερευνήτριά του» και έναν άλλον που «έχει πληρώσει μια γυναίκα για να μην δημοσιοποιήσει την καταγγελία της».

Η λίστα περιλαμβάνει δύο εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης που κατηγορούνται ότι είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον γυναικών, ενώ συνολικά 18 μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση!