ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις φωτιές η βόρεια Ιταλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις φωτιές η βόρεια Ιταλία

Μαζική προσπάθεια καταβάλλουν τις ώρες αυτές οι άνδρες και γυναίκες της ιταλικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας για την κατάσβεση σειράς πυρκαγιών που εδώ τρεις εβδομάδες μαίνονται στην βόρεια περιφέρεια Πεδεμόντιο, στην βορειοδυτική Ιταλία.

Συνολικά, από τις 10 του περασμένου Οκτωβρίου, τα μέτωπα έχουν ξεπεράσει τα τριακόσια.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πρόκειται, σε μεγάλο βαθμό, για έργο εμπρηστών. Παράλληλα, στην περιφέρεια πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ έχει σημειωθεί και παρατεταμένη ανομβρία. Η περιοχή που έχει πληγεί πιο έντονα είναι εκείνη της κοιλάδας Σούζα, στην οποία αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πάνω από 1.000 άνθρωποι. Ανάμεσά τους, και 180 ηλικιωμένοι που μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή, διότι ο οίκος ευγηρίας «Σαν Τζάκομο» στον οποίο βρίσκονταν μέχρι χθες, απειλείται από τις φλόγες.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και τον πυροσβεστών, τις τελευταίες ώρες συνεργάζονται στο έργο κατάσβεσης και μέλη του ιταλικού στρατού. Παράλληλα, για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου χρησιμοποιούνται τρία αεροσκάφη Καναντέρ και τρία ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ