ΚΟΣΜΟΣ

Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ άσυλο από το Βέλγιο, «εγγυήσεις» για να επιστρέψω στην Καταλονία (vid)

Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ άσυλο από το Βέλγιο, «εγγυήσεις» για να επιστρέψω στην Καταλονία (vid)

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την «απόδρασή» του στις Βρυξέλλες

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας που «δραπέτευσε» χθες στο Βέλγιο προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Oι εισαγγελικές Αρχές της Μαδρίτης άσκησαν εις βάρος του τη Δευτέρα δίωξη για απόσχιση, κατάχρηση εξουσίας και άλλα εγκλήματα.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε σήμερα ότι πήγε στο Βέλγιο για να θέσει το θέμα της Καταλονίας στην καρδιά της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν προσπαθεί να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν ζητά άσυλο από το Βέλγιο και θα επιστρέψει στην Καταλονία όταν θα έχει λάβει «εγγυήσεις».

Την ίδια στιγμή, ανήγγειλε ότι θα υποστηρίξει τις εκλογές που προκήρυξε στην Καταλονία η Μαδρίτη και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Ραχόι: «Εμείς θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών όπως κάναμε πάντοτε.... Θα κάνετε κι εσείς το ίδιο; Θέλω μια ξεκάθαρη δέσμευση από το κράτος. Θα σεβαστεί ή όχι τα αποτελέσματα».

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να «καθυστερήσει» η ανεξαρτησία της Καταλονίας προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε σήμερα την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στην οποία προχώρησε το κοινοβούλιο της περιφέρειας στις 27 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT

Πηγή φωτογραφίας: RT

Σχετικές ειδήσεις