ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία: Νίκη της κεντροδεξιάς «δείχνει» το πρώτο exit poll στις περιφερειακές εκλογές

Σικελία: Νίκη της κεντροδεξιάς «δείχνει» το πρώτο exit poll στις περιφερειακές εκλογές

Μικρό προβάδισμα του κεντροδεξιού υποψήφιου στις περιφερειακές εκλογές της Σικελίας, «δείχνει» το πρώτο exit poll που μετέδωσε πριν λίγο το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7. Συγκεκριμένα, βάσει του exit poll ο κεντροδεξιός υποψήφιος περιφερειάρχης Νέλο Μουσουμέτσι φέρεται να λαμβάνει από το 36% μέχρι το 40%.

Ακολουθεί ο υποψήφιος των Πέντε Αστέρων Τζανκάρλο Καντσελλέρι, με ποσοστό από 34% με το 38%, ενώ το ποσοστό του κεντροαριστερού Φαμπρίτσιο Μίκαρι, σύμφωνα με το exit poll, αναμένεται να κυμανθεί από το 16% μέχρι το 20%. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Αριστεράς Κλάουντιο Φάβα, τέλος, εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει από το 6% μέχρι το 9%.

Με μια πρώτη πολιτική ανάγνωση μπορεί να υπογραμμισθεί ότι επιβεβαιώνεται η θετική επίδοση της συμμαχίας της κεντροδεξιάς Φόρτσα Ιτάλια με την Λέγκα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, ενώ προκύπτει και ένα ιδιαίτερα «δυνατό» αποτέλεσμα του κινήματος Πέντε Αστέρων. Αν το exit poll βρει επιβεβαίωση, η επίδοση του κεντροαριστερού υποψήφιου πρέπει να χαρακτηρισθεί απογοητευτική, ενώ ο αριστερός Κλάουντιο Φάβα δείχνει να πετυχαίνει ποσοστό που ανταποκρίνεται στις προβλέψεις των περασμένων εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η καταμέτρηση των ψήφων, βάσει της τοπικής νομοθεσίας της Σικελίας, πρόκειται να αρχίσει το πρωί στις 08:00 ώρα Ιταλίας.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις