ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκε το κοινοβούλιο της Σκωτίας - Βρέθηκε ύποπτη λευκή σκόνη

Εκκενώθηκε το κοινοβούλιο της Σκωτίας - Βρέθηκε ύποπτη λευκή σκόνη

Η αστυνομία του Εδιμβούργου εκλήθη στο κοινοβούλιο της Σκωτίας στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα) της Τρίτης (07/11), μετά τον εντοπισμό δέματος που περιείχε λευκή σκόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το rt.com, ο όροφος που φιλοξενεί τους βουλευτές των Συντηρητικών στο κτήριο του Κοινοβουλίου της Σκωτίας εκκενώθηκε όταν βρέθηκαν «ύποπτα πακέτα».

Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί της Αστυνομίας και πυροτεχνουργοί.

Εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, με σχετικό tweet, ενημέρωσε ότι «ένα περιστατικό σημειώθηκε και το κτήριο εκκενώθηκε. Το προσωπικό εκτιμά την κατάσταση».

Η ενημέρωση της Βουλής:

2/2 Police in attendance & Incident Management Team has been activated which is part of pre-arranged process to deal with such situations
— Scottish Parliament (@ScotParl) November 7, 2017

Την επέμβασή της σε περιστατικό που σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε και η Αστυνομία του Εδιμβούργου.

«Η Αστυνομία του Εδιμβούργου έσπευσε στη σκωτσέζικη Βουλή, γύρω στις 11:35 το πρωί της Τρίτης, 7 Νοεμβρίου, μετά την ανακάλυψη ύποπτου πακέτου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει, «το κτήριο εκκενώθηκε προληπτικά και διεξάγονται έρευνες».

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο στο Twiiter για τρία συνολικά πακέτα και πρόσθεσε ότι ένα από αυτά ανοίχτηκε και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Από την πλευρά της η Sun, αναφέρει ότι μέλος του προσωπικού του γραφείου του Συντηρητικού βουλευτή Τζέιμι Χάλκρο, άνοιξε έναν φάκελο ο οποίος περιείχε λευκή ουσία. Στο κτήριο βρέθηκαν δύο ακόμα φάκελοι από τον ίδιο αποστολέα, οι οποίοι και δεν ανοίχτηκαν και είχαν ως παραλήπτες δύο άλλους βουλευτές.

Την ύπαρξη ύποπτης ουσίας σε γράμμα που εστάλη σε γραφείο βουλευτή, επιβεβαίωσαν και πληροφορίες της Mirror.

Αργότερα το μεσημέρι της Τρίτης, έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ότι το συμβάν έληξε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.


Σχετικές ειδήσεις