ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Μπέλφαστ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - «Έχασε» το μπροστινό λάστιχο

Συναγερμός στο Μπέλφαστ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - «Έχασε» το μπροστινό λάστιχο

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος - Είχε ξεκινήσει από το Μπέλφαστ με προορισμό τηνπόλη Ινβερνές στη Σκωτία

Συναγερμός σήμανε στις ιρλανδικές Αρχές μετά το πρόβλημα που προέκυψε σε αεροσκάφος λίγη ώρα μετά την απογείωση του από το Μπέλφαστ.

Σύμφωνα με τη Sun, ο πιλότος διέγνωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στη μύτη του αεροπλάνου και αμέσως ζήτησε να κηρυχθεί κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ούτως ώστε να κάνει αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσαν εντολή στον πιλότο να κάνει κύκλους γύρω από την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, ώστε να μειώσει τα καύσιμα στο αεροσκάφος.

Ένας εκπρόσωπος της Flybe δήλωσε στον Independent: «Η Flybe μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε ένα περιστατικό που αφορούσε ένα από τα αεροσκάφη μας Bombardier Q-400, πτήση BE331, το οποίο προσγειώθηκε χωρίς το μπροστινό λάστιχο στη θέση του. Υπάρχουν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Δείτε το βίντεο από τη διαδρομή του αεροσκάφους!

Σχετικές ειδήσεις