ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει ποδοσφαιριστής της Τσαπεκοένσε: Γιατί ζω ενώ οι φίλοι μου πέθαναν;

Συγκλονίζει ποδοσφαιριστής της Τσαπεκοένσε: Γιατί ζω ενώ οι φίλοι μου πέθαναν;

Ποδοσφαιριστήςπου αγωνίζεται ακόμα και σήμερα στην «Τσαπεκοένσε», έχοντας βγει σώος από την τραγωδία, συγκλονίζει με τις δηλώσεις του

Ο Άλαν Ράσελ, ήταν εκ των τριών παικτών που επιβίωσαν από την ανείπωτη τραγωδία στα τέλη του Νοέμβρη του 2016, όταν το αεροσκάφος που μετέφερε τη Τσαπεκοένσε στην Κολομβία για τη σημαντικότερη μάχη της ιστορίας της, συνετρίβη.

Από τα 77 άτομα που επέβαιναν στην πτήση, μόλις τα 6 βρίσκονται εν ζωή.

«Γιατί εγώ; Γιατί να ζω εγώ όταν οι φίλοι μου χάθηκαν; Δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Είναι σκληρό... Δεν μπορώ να καταλάβω. Απλά πρέπει να πιστέψω στα σχέδια του Θεού. Ο Θεός με άφησε εδώ για κάποιο λόγο. Θα ήταν άδικο για μένα να καθίσω σε μια γωνιά και να είμαι καταθλιπτικός. Έμεινα πίσω για να δώσω ένα παράδειγμα, ένας άντρας που αγωνίζεται για τη ζωή, για τη δουλειά του, ένα καλό παράδειγμα ότι τα προβλήματα ξεπερνιούνται. Θα μας λείψουν όλοι οι συμπαίκτες μας, αλλά πρέπει να χαιρόμαστε για όσα έζησαν, όχι να λυπούμαστε που “έφυγαν”. Αυτό θα ήθελαν κι εκείνοι...» ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Ο Θεός ήταν ο ψυχολόγος μου», λέει ο Ρουσέλ. «Άναψε το μονοπάτι για να καταλάβω γιατί έμεινα εδώ. Παίρνω πάντα δύναμη από Αυτόν».

Σχετικές ειδήσεις