ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η υπάλληλος του ζωολογικού κήπου που της επιτέθηκε τίγρης

Συγκλονίζει η υπάλληλος του ζωολογικού κήπου που της επιτέθηκε τίγρης

Τις εφιαλτικές στογμές που έζησε στο ζωολογικό κήπο του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας πριν δύο εβδομάδες, περιγράφει από το νοσοκομείο η 44χρονη φύλακας Nadezhda Srivastava, που γλίτωσε την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο

Όπως περιγράφει, βρισκόταν μέσα στο κλουβί του ζώου για κάποιες εργασίες και προφανώς ξέχασε να κλειδώσει τον φράχτη.

«Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, είδα το ζωό να στέκεται σε μισό μέτρο απόσταση. Πλησίασε ήσυχα και δεν το περίμενα. Δεν είχα χρόνο να αντιδράσω, πόσο μάλλον να τρέξω να σωθώ και στην αρχή προσπάθησα να του μιλήσω... "Φύγε", "άφησέ με", έλεγα, μήπως και με ακούσει. Ήταν σαν να ζω ένα όνειρο και δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Ο τίγρης που λέγεται Ταϊφούν, με έσπρωξε στο έδαφος. Δεν μούγκριζε, δεν ήταν εξαγριωμένος, απλώς με δάγκωσε, ξεσκίζοντας τα χέρια μου», περιγράφει, σύμφωνα με τη Mirror.

«Έβαλα τους αγκώνες μου στα σαγόνια του, ώστε να μην φτάνει το κεφάλι και το λαιμό μου. Ξαφνικά χαλάρωσε το δάγκωμα και ανέκτησα τις ελπίδες μου. Προσπάθησα να συρθώ μακριά, αλλά έπεσε πάνω μου με όλο του το βάρος. Μπορεί και να ήθελε να παίξει, είχα τρελαθεί στην αγωνία. Είχε τραυματίσει πολύ άσχημα το χέρι μου, πονούσα τρομερά. Προσπάθησα να τον απωθήσω με το πόδι μου, αλλά το άρπαξε και μου ξέσκισε την μπότα. Τότε προσπάθησα να γυρίσω ανάποδα και με δάγκωσε στην πλάτη».

Ωστόσο, οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου κατάφεραν να του αποσπάσουν την προσοχή, πετώντας μέσα στο κλουβί ακόμα και τραπέζια. «Συγκέντρωσα όση δύναμη μου είχε απομείνει, σηκώθηκα και αφού δεν είδα τoν τίγρη κοντά μου, άρχισα να τρέχω».

Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα. «Αν δεν ήταν οι επισκέπτες, δεν θα ήμουν τώρα ζωντανή», παραδέχθηκε.

Σχετικές ειδήσεις