ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Πανικός στην Όξφορντ Στριτ από λάθος συναγερμό για ένοπλη τρομοκρατική επίθεση (Pics+Vids)

Λονδίνο: Πανικός στην Όξφορντ Στριτ από λάθος συναγερμό για ένοπλη τρομοκρατική επίθεση (Pics+Vids)

Πανικός επικράτησε σήμερα (24/11) μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν επισκεφθεί την χριστουγεννιάτικη αγορά στην Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο, καθώς πάνοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή έπειτα από τις αναφορές, που έλαβαν οι αρχές, ότι είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί στο σημείο, αλλά η αστυνομία αργότερα ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε καμία ένδειξη πυροβολισμών ή τραυματισμών.

Η Όξφορντ Στριτ, ο πλέον εμπορικός δρόμος στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ήταν κατάμεστη από καταναλωτές που την είχαν επισκεφθεί για να επωφεληθούν από τις προσφορές της Black Friday όταν συνέβη το περιστατικό, λίγο μετά το σούρουπο.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου επισήμανε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας δεν εντόπισαν καμία ένδειξη ότι είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί, ότι υπήρχαν τραυματίες ή ύποπτοι κι ότι το περιστατικό, που διήρκησε περίπου μια ώρα, θεωρείται λήξαν.

«Δεδομένης της φύσης των πληροφοριών που λάβαμε, η μητροπολιτική αστυνομία ανταποκρίθηκε σε συμφωνία με το υφιστάμενο επιχειρησιακό πλαίσιο σαν το περιστατικό να ήταν τρομοκρατικής φύσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ένοπλων αστυνομικών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι πανικόβλητοι καταναλωτές άρχισαν να τρέχουν στους σταθμούς του μετρό στην Όξφορντ Στριτ και στο Όξφορντ Σέρκους.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και έναν άνδρα να μεταφέρουν στα χέρια το παιδί του που το είχαν ρίξει κάτω κατά τον πανικό που προκλήθηκε.

5a18542cfc7e93ec208b4567

«Άνθρωποι έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση. Δεν ήξερα προς τα πού να πάω» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η βρετανική αστυνομία συγκοινωνιών έκανε γνωστό ότι έλαβε μια πληροφορία ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια του πανικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων των τελευταίων μηνών.

Σχετικές ειδήσεις