ΚΟΣΜΟΣ

Η Μπάρμπι γίνεται οικολογική

Η Μπάρμπι γίνεται οικολογική
Μετά τις κατηγορίες της Greenpeace ότι η κατασκευή και συσκευασία της κούκλας Barbie, καταστρέφει τροπικά δάση, η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel ανακοίνωσε ότι

Μετά τις κατηγορίες της Greenpeace ότι η κατασκευή και συσκευασία της κούκλας Barbie, καταστρέφει τροπικά δάση, η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel ανακοίνωσε ότι στο εξής τα παιχνίδια της θα συσκευάζονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από ανακυκλωμένο χαρτί.


Η δέσμευση της εταιρείας καθορίζει ότι μέχρι το 2011 το 70% των συσκευασιών της από χαρτί θα αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό και ίνες που προέρχονται από δάση στα οποία εφαρμόζονται οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και όχι σε χαρτί της εταιρείας ΑΡΡ που αποψιλώνει τα τροπικά δάση. Το ποσοστό θα φθάσει το 85% έως το 2015.


Η Greenpeace, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόφαση αλλά προειδοποίησε ότι "θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη Mattel για να διασφαλίσει ότι σέβεται τις δεσμεύσεις της" και "ενθαρρύνει άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών, να αναλάβουν παρόμοιες δράσεις για την προστασία των τροπικών δασών".