ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με δασκάλες που κακοποιούσαν μαθητές παιδικού σταθμού στο Πεκίνο

Σάλος με δασκάλες που κακοποιούσαν μαθητές παιδικού σταθμού στο Πεκίνο

Δύο γυναίκες που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο κακομεταχείρισης παιδιών σε ακριβό παιδικό σταθμό του Πεκίνου συνελήφθησαν, χθες Σάββατο (25/11) και αφού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα ελεγχθούν «αμέσως» όλοι οι παιδικοί σταθμοί της Κίνας.

Οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Τσαογιάνγκ, όπου βρίσκεται ο αγγλοκινεζικός παιδικός σταθμός της εταιρείας υπηρεσιών προσχολικής αγωγής RYB Education New World, ανακοίνωσαν ότι ξεκινά έρευνα μετά τις καταγγελίες γονιών, σύμφωνα με τους οποίους τα παιδιά τους έφεραν σημάδια από βελόνες και είχαν αναγκαστεί να πάρουν φάρμακα.

Το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα έκανε επίσης λόγο για υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Μέχρι στιγμής οι κινεζικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η RYB, που εισήχθη στον Nasdaq τον Σεπτέμβριο, διαχειρίζεται στην Κίνα άμεσα 80 παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία για παιδιά έως έξι ετών, ενώ υπάρχουν ακόμη 175 που λειτουργούν ως franchise.

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται έχουν απολυθεί. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Σι Γινλάι δεσμεύθηκε μάλιστα την Παρασκευή (24/11) το βράδυ «ότι οι υπεύθυνοι δεν θα γλιτώσουν».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/11) ότι θα ξεκινήσει «αμέσως» έλεγχος όλων των παιδικών σταθμών της χώρας.

Μια εκπαιδευτικός 22 ετών από την επαρχία Χεμπέι, με το όνομα Λιου, συνελήφθη χθες «με την κατηγορία της κακοποίησης των παιδιών που της είχαν εμπιστευθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας της Τσαογιάνγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μία ακόμη γυναίκα ηλικίας 31 ετών που επίσης ονομάζεται Λιου είχε συλληφθεί δύο ημέρες νωρίτερα επειδή «χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να κατασκευάσει και να διασπείρει ψευδείς πληροφορίες» και εξέφρασε «τη βαθιά της λύπη» που κατηγόρησε μέσω του δίκτυο Wechat το προσωπικό της γειτονικής στρατιωτικής βάσης για την κακοποίηση των παιδιών.

Διοικητής της βάσης αυτής είναι ο σύζυγος της διευθύντριας του παιδικού σταθμού, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη εφημερίδα του κινεζικού στρατού PLA Daily, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει καμία ένδειξη» εμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού στις κακοποιήσεις παιδιών.

Η RYB είχε έρθει στο προσκήνιο και τον Απρίλιο, αφού μεταδόθηκαν βίντεο που έδειχναν μια εκπαιδευτικό, σε άλλο σχολείο του Πεκίνου, να ρίχνει ένα παιδί πάνω σε ένα κρεβάτι και μια άλλη να κλωτσά ένα άλλο παιδί στην πλάτη.

Σχετικές ειδήσεις