ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικό μήνυμα της Τουρκίας προς την ΕΕ: Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά

Προκλητικό μήνυμα της Τουρκίας προς την ΕΕ: Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «σε απόλυτη σύγχυση» αφότου η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει από τους κόλπους της και πρέπει να επανεξετάσει το όραμά της σχετικά με τη διεύρυνση, περιλαμβανομένης της θέσης της Τουρκίας σε αυτή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει εκ νέου τα σχέδιά της περί διεύρυνσής της.

«Μετά την απόφαση για το Brexit η ΕΕ βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Πρέπει να επανεξετάσουν το όραμά τους για το μέλλον, μέχρι πού σκοπεύουν να φθάσουν τη διεύρυνση και ποια θα είναι η θέση της Τουρκίας σε αυτό. Είμαστε εδώ. Δεν πάμε πουθενά» τόνισε ο Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε, εξάλλου, ότι η Τουρκία δεν πιστεύει πως η κρίση στη γειτονική της Συρία μπορεί να επιλυθεί όσο ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται στην εξουσία.

«Το νυν καθεστώς ευθύνεται για τον τρόπο που η κατάσταση εξελίχθηκε στη Συρία… Δεν πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική προοπτική να οικοδομήσουμε μια σταθερή ειρήνη στη Συρία με τον Άσαντ (στην ηγεσία)» τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις