ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να διαλύσουμε τις ΗΠΑ με τον πύραυλο που δοκιμάσαμε

Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να διαλύσουμε τις ΗΠΑ με τον πύραυλο που δοκιμάσαμε

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία μετά και τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκ μέρους της Βόρειας Κορέας, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της μπορεί να «χτυπήσει» ανεπανόρθωτα ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο και όχι μόνο.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο (Hwasong-15 ) που έχει κατασκευαστεί στα χρονικά της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει βαθύτατα ικανοποιημένος από αυτή τη δοκιμή, καθώς όπως διευκρινίζει πέτυχε τον «στόχο» της, να γίνει δηλαδή πυρηνική δύναμη.

Διευκρινίζει μάλιστα στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στον Ντόνανλντ Τραμπ πως το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αρκεί να μην ανακατεύεται με την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας.

PYRRRR

Ο πύραυλος, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο καθεστώς, έφτασε σε ύψος 4.4475 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 950χλμ. σε μια πτήση διάρκειας 53 λεπτών, δεδομένα που συμφωνούν με όσα είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από άλλες χώρες.

Οι αντιδράσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση και απαίτησε η Πιονγιάνγκ να «απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του Αντόνιο Γκουτιέρες.

Η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως και θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, ενώ «επιδεικνύει την απόλυτη περιφρόνηση» της Βόρειας Κορέας έναντι «της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτιέρες.

Με ποιες κινήσεις απαντά ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».

«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σοβαρή απειλή την οποία η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας εγείρει όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία των Τραμπ και Μουν, οι οποίοι συζήτησαν για την αντίδρασή τους στη νέα δοκιμή ICBM από την Πιονγκγιάνγκ ενώ σε μια πρώτη αντίδραση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε με νόημα «θα το αντιμετωπίσουμε».

DONALD

Ό Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την εκτόξευση του πυραύλου ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για το στρατό βρίσκοντας την ευκαιρία να επιτεθεί στους Δημοκρατικούς κατηγορώντας τους ότι δεσμεύουν χρήματα για τους παράνομους μετανάστες.

Σχετικές ειδήσεις