ΚΟΣΜΟΣ

Εξοργιστική πρόκληση: «Μεγάλη Αλβανία» ζητά και ο Σαλί Μπερίσα (Vid)

Εξοργιστική πρόκληση: «Μεγάλη Αλβανία» ζητά και ο Σαλί Μπερίσα (Vid)

Σοκ προκαλεί η νέα εθνικιστική πρόκληση από την Αλβανία, αυτή τη φορά δια χειρός Σαλί Μπερίσα, πρώην Προέδρου και Πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο οποίος στο πλαίσιο του εορτασμού των 105 ετών από την ανεξαρτησία της γείτονος χώρας, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook βίντεο που απεικονίζει χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», στον οποίο περιλαμβάνεται η μισή δυτική Ελλάδα, από την Καστοριά, έως την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

«Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση της Αλβανίας στη σημερινή γιορτή» σχολιάζει ο ίδιος, υπογράφοντας με τα αρχικά του πάνω από το βίντεο.

Παράλληλα, στον αλυτρωτικό χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» συμπεριλαμβάνονται εδάφη της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων, όπως και ολόκληρα τα εδάφη του Κοσσυφοπεδίου, ως μία ενιαία τεράστια Αλβανία.

Το προκλητικό βίντεο, το οποίο έχει παιχτεί μέχρις στιγμής περίπου 53.000 φορές, έχει λάβει επίσης μέχρι στιγμής περισσότερες από 7.400 αντιδράσεις, θετικές στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ δε λείπουν και κάποιες λίγες αρνητικές κυρίως από Έλληνες και Σκοπιανούς χρήστες του Facebook. Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και σχόλια κάτω από το βίντεο που έχουν ξεπεράσει τα 230.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις