ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος: Πέθανε διάσημη τραγουδίστρια (Pics+Vids)

Θρήνος: Πέθανε διάσημη τραγουδίστρια (Pics+Vids)

Μία από τις πιο αγαπητές μορφές του αιγυπτιακού τραγουδιού και κινηματογράφου, η Σάντια, που λάτρεψαν όλοι οι κάτοικοι της χώρας του Νείλου, πέρασε στις 28 Νοεμβρίου στην αιωνιότητα, σε ηλικία 86 ετών.

la 1511978338 h0pjpyb2hd snap image
Capture 2

Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού «Η αγάπη αγαπάει μόνο μία φορά, δεν αγαπάει δύο φορές» άφησε την τελευταία της πνοή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γκαλαά του Καΐρου, μετά από σκληρή μάχη με την ασθένεια που τελικά τη νίκησε…



Η Σάντια γεννήθηκε στην αριστοκρατική συνοικία του Αμπντίν το 1931 και άρχισε την πολυδιάστατη καριέρα της το 1947, παίζοντας από τότε σε 112 ταινίες και εμφανιζόμενη σε τουλάχιστον δέκα σήριαλ, που όταν προβάλλονταν, άδειαζαν οι δρόμοι της πρωτεύουσας από τον κόσμο που καθόταν στο σπίτι να τα παρακολουθήσει, τις δεκαετίες του ’50 έως και το ’70.



Στη μνήμη της, η Όπερα του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας διοργανώνουν δύο συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία, την ίδια ώρα στις δύο πόλεις, στις 7 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Μιλώντας για την απώλεια ενός μοναδικού πολιτιστικού θησαυρού, όπως τη χαρακτήρισε, η Όπερα του Καΐρου δήλωσε ότι «η τέχνη και η φωνής της Σάντια θα παραμείνουν αθάνατες στις ψυχές των ανθρώπων και του απλού λαού»…


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Σχετικές ειδήσεις