ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Οι σχέσεις Μόσχας - Ουάσιγκτον είναι «φρικτές»

Μεντβέντεφ: Οι σχέσεις Μόσχας - Ουάσιγκτον είναι «φρικτές»

Το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», θα στηρίξει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αν αποφασίσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα, δήλωσε την Πέμπτη (30/11) ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο 65χρονος Πούτιν προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν σκοπεύει ή όχι να επιδιώξει μια τέταρτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2018.

«Το κόμμα μας και εγώ προσωπικά θα τον στηρίξουμε με κάθε πιθανό τρόπο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα και η οποία μεταδόθηκε απευθείας. «Διότι πιστεύουμε ότι είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος που ηγείται της χώρας μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας–ΗΠΑ, ο Μεντβέντεφ σχολίασε ότι είναι φρικτές, χειρότερες από τότε που μπορεί να θυμηθεί.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο συνάντησε νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Μανίλα, του φάνηκε φιλικός και διατεθειμένος να συνάψει θετικές επαφές εργασίας με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, οι σχέσεις Μόσχας - Ουάσιγκτον μπορούν να βελτιωθούν και αυτό το επιθυμούν και οι αμερικανικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι Αμερικανοί πολιτικοί χρησιμοποιούν «το χαρτί της Ρωσίας» για να πετύχουν τους στόχους τους και να επηρεάσουν τη στάση του Τραμπ απέναντι στη Μόσχα.

Σχετικές ειδήσεις