ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στο Πεσαβάρ: Πακιστανοί ταλιμπάν καλυμμένοι με μπούρκες αιματοκύλισαν πανεπιστήμιο

Σφαγή στο Πεσαβάρ: Πακιστανοί ταλιμπάν καλυμμένοι με μπούρκες αιματοκύλισαν πανεπιστήμιο

Ένοπλοι Πακιστανοί Ταλιμπάν ντυμένοι με μπούρκες εισέβαλαν στον χώρο του γεοπονικού πανεπιστημίου της Πεσάβαρ σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη 35, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Τουλάχιστον 9 νεκροί και 35 τραυματίες

Οι δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έφτασαν στο σημείο της επίθεσης περίπου δύο ώρες αφού ξεκίνησε, επεσήμανε ο Ταχίρ Χαν διοικητής της πόλης αυτής που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο του πανεπιστημίου», σημείωσε ο Χαν, ενώ πρόσθεσε ότι «μια έκρηξη ακούστηκε από το πανεπιστήμιο».

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του Μοχαμάντ Χορασάνι ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα, μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή, εξήγησε ο Χαν. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου, πρόσθεσε.

Ένας από τους τραυματίες φοιτητές, ο Αχτεσάν ουλ Χακ δήλωσε ότι στην εστία του πανεπιστημίου διαμένουν κανονικά σχεδόν 400 φοιτητές, όμως οι περισσότεροι είχαν πάει στα σπίτια τους με την ευκαιρία μιας γιορτής το Σαββατοκύριακο και μόλις 120 είχαν μείνει.

«Κοιμόμασταν όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Σηκώθηκα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλοι έτρεχαν και φώναζαν "οι Ταλιμπάν μας έχουν επιτεθεί"».

Ο Σεχζάντ Άκμπαρ, επικεφαλής του νοσοκομείου Χαγιαταμπάντ, δήλωσε ότι έξι άνθρωποι που είχαν διακομιστεί εκεί υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ ακόμη 18 λαμβάνουν θεραπεία. Ακόμη τρεις άνθρωποι πέθαναν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χιμπέρ, όπου βρίσκονται ακόμη 17 τραυματίες, σύμφωνα με τον διευθυντή του.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σκότωσαν 134 παιδιά σε ένα σχολείο του στρατού στην Πεσάβαρ, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις