ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση σοκ: Τι κουβαλούσε ο αδελφός του Κιμ όταν τον δολοφόνησαν

Δήλωση σοκ: Τι κουβαλούσε ο αδελφός του Κιμ όταν τον δολοφόνησαν

Μπουκαλάκια με αντίδοτο για την τοξίνη με την οποία δολοφονήθηκε είχε πάνω του ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν που έπεσε νεκρός πριν λίγους μήνες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε από δύο γυναίκες που έτριψαν στο πρόσωπό του τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX.

Τα δώδεκα μπουκαλάκια που είχε πάνω του περιείχαν ατροπίνη, ουσία που χρησιμοποιείται για να εξουδετερώσει την επίδραση νευροτοξικών παραγόντων, όπως και του VX, σημειώνει το BBC επικαλούμενο την τοξικολογική αναφορά που έδειξαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μπουκαλάκια βρέθηκαν στο σακίδιο που κρατούσε ο Κιμ Γιονγκ Ναμ όταν δολοφονήθηκε.

Γιατρός δήλωσε σε δικαστήριο της Μαλαισίας πως τα αντίδοτα της δόθηκαν για εξέταση από την αστυνομία.

«Έλαβα τα φιαλίδια με άλλα επτά αντικείμενα από την αστυνομία, μου τα έδωσαν για τοξικολογική εξέταση» δήλωσε.

Οι δύο γυναίκες που έριξαν τον νευροπαραλυτικό παράγοντα στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, μία από την Ινδονησία και μία από το Βιετνάμ, δήλωσαν αθώες. Υποστήριξαν πως έπεσαν θύματα απάτης και νόμιζαν πως συμμετείχαν σε κάποια τηλεοπτική φάρσα. Εάν βρεθούν ένοχες και καταδικαστούν, θα βρεθούν αντιμέτωπες με εκτέλεση δι’ απαγχονισμού.

Η Πιονγιάνγκ αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στον φόνο αλλά στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως εμπλέκονταν τέσσερις Βορειοκορεάτες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν απομονωμένος από την οικογένειά του και είχε παρακαμφθεί στη διαδοχή προς όφελος του ετεροθαλούς αδελφού του. Ζούσε κυρίως στο Μακάο, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Σχετικές ειδήσεις