ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον νέο πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο

Συγχαρητήρια Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον νέο πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο

Τα συγχαρητήρια του στον Μάριο Σεντένο για την εκλογή του ως νέου προέδρου του Eurogroup, εκφράζει μέσω επιστολής του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην επιστολή του, την οποία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Γιούνκερ γράφει για τον Μάριο Σεντένο πως έχει όλα τα προσόντα για το έργο που έχει μπροστά του και σημειώνει: «Έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και προσβλέπω σε μια ισχυρή συνεργασία για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης (EMU).

Η ανάρτηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Twitter: «Congratulations, Mário #Centeno, for your election as President of the #Eurogroup. You have all the qualities for the task ahead. We have an ambitious agenda to drive forward and I very much look forward to a strong cooperation. #deepeningEMU».

(Μάριο Σεντένο)

centeno

Συγχαρητήρια και από τον Ντομπρόβσκις

Τα συγχαρητήρια του στον Μάριο Σεντένο για την εκλογή του ως προέδρου του Eurogroup, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Ντομπρόβσκις σημειώνει πως πολλή δουλειά είναι μπροστά μας, αναφέροντας την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης EMU), την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τη δημιουργία της Ένωσης Κεφαλαιαγοράς, καθώς και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Ακολουθεί η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν: «Congratulations to Mario Centeno on his election as president of #Eurogroup. A lot of work ahead of us: #deepeningEMU, to start with completing #BankingUnion and setting up Capital Markets Union #CMU; successful completion of #Greece programme and many other tasks».

Απαντώντας στην ανάρτηση του Β. Ντομπρόβσκις, ο Μάριο Σεντένο έγραψε: «Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ας το κάνουμε να συμβεί»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις