ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε ο Τζόνι Χάλιντεϊ

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε ο Τζόνι Χάλιντεϊ

Τζόνι Χάλιντεϊ | Ειδήσεις: Θλίψη σε όλο τον κόσμο προκαλεί σε όλο τον κόσμο η είδηση του θανάτου του πασίγνωστου Γάλλου σταρ της ροκ μουσικής σκηνής, Τζόνι Χάλιντεϊ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αργά τη νύχτα της Τρίτης (05/12/2017), σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

«ΕΣΒΗΣΕ» ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΡΟΚ

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου καλλιτέχνη έδωσε στη δημοσιότητα η επί πολλά χρόνια σύντροφός του, Λετίσια. «Ο Τζόνι Χάλιντεϊ έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια».

Ο Ζαν – Φιλίπ Σμετ, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του μεγάλου τραγουδιστή, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1943. Έζησε μια ζωή πολυτάραχη: Παντρεύτηκε συνολικά πέντε φορές, ενώ το 1966 είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο Τζόνι Χάλιντεϊ ξεκίνησε την καριέρα του το 1959. Το πρώτο του άλμπουμ «Hello! Johnny» κυκλοφόρησε το 1960. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε από τα μέσα ως ο «Γάλλος Έλβις Πρίσλεϊ». Μετρά 18 πλατινένια άλμπουμ, ενώ έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Στις 12 Απριλίου 1965 παντρεύτηκε την εξίσου διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια, Σιλβί Βαρτάν, με την οποία απέκτησε έναν γιο. Ο διεθνής τύπος τους χαρακτήρισε ως «χρυσό ζευγάρι». Χώρισαν το 1980.

Τελευταία του σύζυγος ήταν η Λετισιά Μαρί-Κριστίν Μπουντού με την οποία είχαν δύο υιοθετημένα κοριτσάκια από το Βιετνάμ.

Το πέρασμά του από την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια τουρνέ το 1973 ο Τζόνι Χάλιντεϊ εμφανίστηκε και στην Ελλάδα.

Η επίδραση του στην ελληνική κοινωνία φαίνεται από το γεγονός ότι ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Χρηστάκης είχε χαρακτηριστεί σαν ο «Έλληνας Τζόνι Χάλιντεϊ».

Ο Χάλιντεϊ σφράγισε με την τέχνη του μια ολόκληρη γενιά, με μουσικά στιλ που κινούνταν από τη ροκ και τη ροκ εντ ρολ μουσική μέχρι την μπλουζ μουσική.

Ο διεθνής Τύπος αποχαιρετά τον Τζόνι Χάλιντεϊ

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ για το θάνατο του Τζόνι Χάλιντεϊ. Η γαλλική «Le Figaro» γράφει: «Ο Τζόνι Χάλιντεϊ πέθανε, το τελευταίο είδωλο της Γαλλίας φεύγει».

Για τον «Γάλλο Έλβις» μιλά, εξάλλου, ο βρετανικός Guardian, αφιερώνοντας ένα εκτενές άρθρο στη μνήμη του, ενώ αντίστοιχες αναφορές κάνει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αλλά και το γαλλικό περιοδικό «Paris Match» αναφέρεται στον μεγάλο καλλιτέχνη, δίνοντας έμφαση στην αγάπη που έτρεφε στην τελευταία σύντροφο της ζωής του, Λετίσια.

paris match
guardian
figaro

Σχετικές ειδήσεις