ΚΟΣΜΟΣ

Τι απαντά η ΕΕ στον Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Τι απαντά η ΕΕ στον Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία της μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εφαρμογή της στην ειρηνευτική διαδικασία.

Καταδικάζει το Ιράν

Το Ιράν «καταδικάζει με δριμύτητα» την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, επισήμανε σήμερα η Ισλαμική Δημοκρατία σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών και αναμετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα διεθνή ψηφίσματα.
Νωρίτερα σήμερα ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποίησουν την περιοχή και να ξεκινήσουν έναν πόλεμο προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια του Ισραήλ.

«Θανατική καταδίκη» για την ειρήνη

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ χαρακτήρισε «θανατική καταδίκη» για όλους όσους επιδιώκουν την ειρήνη, την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Σεΐχ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, χαρακτήρισε την απόφαση της Ουάσινγκτον «επικίνδυνη κλιμάκωση», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

Νωρίτερα, με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός ανέφερε ότι ο εμίρης Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι είχε προειδοποιήσει τον Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε αυτή η απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις