ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά Μέσα για επίσκεψη Ερντογάν: «Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Τουρκικά Μέσα για επίσκεψη Ερντογάν: «Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά Μέσα είναι η διήμερη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και οι εμπρηστικές δηλώσεις του για τη «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης.

Σε σκληρό debate μετατράπηκε η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν επέμεινε στη θέση του για «αναθεώρηση» της Συνθήκης της Λωζάνης, με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να τον βάζει στη θέση του, ξεθαρίζοντάς του ότι δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

«Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης

cnn

Ενδεικτικός του κλίματος που επικράτησε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο, είναι ο τίτλος του CNN TURK, που κάνει λόγο για «Πόλεμο» Ελλάδας - Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα hurriyet που με έκτακτη ανάρτησή της έκανε λόγο για έναν «έξαλλο Ερντογάν», ενώ αναφέρθηκε και στο «εκρηκτικό» κλίμα στη συνάντηση του Παυλόπουλου με τον Τούρκο πρόεδρο, γράφοντας χαρακτηριστικά, «πόλεμος και βαριές εκφράσεις στις κοινές δηλώσεις»

hurriet

Από τη σκοπιά της η Σαμπάχ γράφει ότι o Προκόπης Παυλόπουλος μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

uo

Σχετικές ειδήσεις