ΚΟΣΜΟΣ

Πώς είδαν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης την επίσκεψη Ερντογάν

Πώς είδαν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης την επίσκεψη Ερντογάν

Επίσκεψη Ερντογάν: Το κλίμα που δημιουργήθηκε κατόπιν των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC έκανε λόγο για προκλητική αναφορά του Τούρκου Προέδρου για την αναθεώρηση των συνόρων κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, επισημαίνοντας τη σφοδρή αντίδραση του τελευταίου.

«Παραμερισμό» της διπλωματίας διέκρινε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, γεγονός το οποίο παρουσίασε μέσα από ρεπορτάζ του με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία αντάλλαξαν κατηγορίες κατά την έναρξη της επίσκεψης Ερντογάν».

Στις διαφωνίες των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας επικεντρώθηκε το αμερικανικό δίκτυο Washington Post, δίνοντας έμφαση στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που το ίδιο εντόπισε στην ιστορικής σημασίας συνάντηση των δύο προέδρων, επισημαίνοντας πως «παρά τις ελπίδες της ελληνικής πλευράς για βελτίωση των παγωμένων σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις διαφωνίες».

Ακόμη στη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν για την αποδοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας, στάθηκε το αμερικανικό περιοδικό «politico» διακρίνοντας «καρφιά» θα έλεγε κανείς του Τούρκου Προέδρου προς την ελληνική πλευρά.

Για «σκληρό» πολιτικό λόγο εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν με εμπρηστικές δηλώσεις μίλησαν και οι New York Times μέσα από ρεπορτάζ τους με τίτλο «ο Ερντογάν βάζει τη διπλωματία στην άκρη».

Αξίζει να αναφερθεί πως άμεση ήταν η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο άκουσμα των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, το οποίο έσπευσε να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων, διαβεβαιώνοντας πως «από θέμα αρχής οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις