ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Μανχάταν: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη (Pics+Vids)

Έκρηξη Μανχάταν: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη (Pics+Vids)

Έκρηξη σημειώθηκε στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, έναν από τoυς πιο πολυσύχναστους σταθμούς λεωφορείων της πόλης στο κεντρικό Μανχάταν, σήμερα (11/12) λίγο πριν από τις 07:30 (τοπική ώρα) σε ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τέσσερις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη.

mahattan injured

Ο ύποπτος που συνελήφθη για την έκρηξη και απεικονίζεσαι στην παραπάνω φωτογραφία τραυματισμένος, αναγνωρίστηκε ως o 27χρονος Ακαγιέντ Ουλάχ, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που ζει στο Μπρούκλιν και βρίσκεται στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια.

Υπεράνω υποψίας ο τρομοκράτης της Νέας Υόρκης

Ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο 27χρονος άνδρας που φέρεται να πυροδότησε σήμερα το πρωί (11/12) αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στην Νέα Υόρκη προκαλώντας τρεις τραυματισμούς, είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

ullah copy

Ο Γενικός Επιθεωρητής Σαχιντούλ Χάγκε δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή βασίστηκε στον αριθμό διαβατηρίου του Ούλαχ.

DQxe9JiUEAAW6GW copy

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου.

DQxhHlKUIAAEV2S copy copy

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο'Νιλ. Ο δήμαρχος είπε πως δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο'Νιλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

(Η στιγμή της έκρηξης)

Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, ένας άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

nea yorkh copy

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Twitter η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Σχετικές ειδήσεις