ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία και Τουρκία συναντώνται για τους «πολυπόθητους» S-400

Ρωσία και Τουρκία συναντώνται για τους «πολυπόθητους» S-400

Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να οριστικοποιήσουν την συμφωνία αγοράς από την Τουρκία ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400, δήλωσε σήμερα (11/12) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα έχουν την ίδια άποψη σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία για το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ερντογάν: η Άγκυρα κατέθεσε την προκαταβολή για την αγορά των S-400

Η Τουρκία κατέθεσε την χρηματική προκαταβολή στην Ρωσία για την αγορά των S-400, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Hyrriyet, η οποία δημοσιεύει δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έκανε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Καζακστάν.

«Ο φίλοι μας ήδη υπέγραψαν την συμφωνία για τους S-400. Απ' ό,τι γνωρίζω, έχει ήδη δοθεί η προκαταβολή. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία εκχώρησης δανείου από την Ρωσία σε μας. Εγώ και ο πρόεδρος Πούτιν έχουμε πλήρως αποφασίσει επί του θέματος αυτού», επεσήμανε ο Ερντογάν.

Εκτός των άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολίασε τα σχετικά δημοσιεύματα δυτικών μμε που έγραψαν ότι η Τουρκία δεν θα αγοράσει τα ρωσικά συστήματα S-400, επειδή δεν είναι συμβατά με τα ραντάρ του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας τα εξής: «Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε για την ελευθερία μας. Εμείς έχουμε την ευθύνη για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και υπεράσπισης της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις