«Σούπερ Πούτιν»: Τα δεκάδες πρόσωπα του Ρώσου Προέδρου σε έκθεση μουσείου (Pics+Vids)

«Σούπερ Πούτιν»: Τα δεκάδες πρόσωπα του Ρώσου Προέδρου σε έκθεση μουσείου (Pics+Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσιάζεται ως Σούπερμαν, παίκτης του χόκεϊ, φίλος των ζώων ακόμη και ως Αη Βασίλης: μια έκθεση στη Μόσχα με τίτλο «Σούπερ Πούτιν» είναι αφιερωμένη στον ηγέτη της Ρωσίας, υποψήφιο για τέταρτη προεδρική θητεία.

Σε μια μεγάλη αίθουσα παλιού εργοστασίου που έχει μετατραπεί σε μουσείο, στο κέντρο της Μόσχας, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν την ώρα που χαϊδεύει ένα κουτάβι, κραδαίνει μια ρωσική σημαία ενώ ιππεύει σε μια αρκούδα, ρίχνει από τον εκτοξευτήρα ρουκετών πυραύλους στα χρώματα της Ρωσίας.

«Κάθε πίνακας υπογραμμίζει μια ιδιότητα και μια αξία του προέδρου», εξηγεί η Γιούλια Τζιούζεβα, μια από τις διοργανώτριες της έκθεσης.

Συνολικά, τριάντα «ζωγράφοι και γλύπτες που εκπροσωπούν τη νεολαία της Ρωσίας» μετέχουν στην έκθεση που πραγματοποιείται στο μουσείο UMAM έως τις 15 Ιανουαρίου.

«Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει μια θετική πλευρά του Πούτιν. Όλοι τον αγαπούν, τον σέβονται και τον στηρίζουν», δηλώνει η 22χρονη Ρωσίδα τονίζοντας ότι «ακόμη και τα πιο ασυνήθιστα έργα της έκθεσης παρουσιάζουν θετικά» τον πρόεδρο. Είναι αρκετά τα έργα που τον παρουσιάζουν ως σούπερ-ήρωα. «Είναι κυρίως ένας σούπερ-πρόεδρος και σούπερ-ηγέτης», αναφέρει η νεαρή Γιούλια πριν αρχίσει να απαριθμεί τα χαρίσματα του προέδρου: «ειλικρινής, αθλητικός, λάτρης της μουσικής, προστάτης των ζώων...».

Ο Πούτιν «είναι δίκαιος και έχει σεβασμό για όλους», τονίζει διαβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος έχει μόνο «συμμάχους και φίλους».

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία μετά τη Μόσχα θα ταξιδέψει στο Βερολίνο και στο Λονδίνο, συμπίπτουν με την ανακοίνωση, την Τετάρτη (13/12), της υποψηφιότητας του Πούτιν στις εκλογές του Μαρτίου του 2018. Μια νίκη θα του εξασφαλίσει μια τέταρτη θητεία στην ηγεσία της χώρας έως το 2024 ενώ ο ίδιος θα θεωρείται ο Ρώσος ηγέτης με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στην εξουσία μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

PHOTO GALLERY