ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: O Τραμπ απαιτεί το Κογκρέσο να κάνει αυστηρότερη την πολιτική για τη μετανάστευση

ΗΠΑ: O Τραμπ απαιτεί το Κογκρέσο να κάνει αυστηρότερη την πολιτική για τη μετανάστευση

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τη Δευτέρα (11/12) ότι η επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στη Νέα Υόρκη, που οι αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης ανακοίνωσαν πως διέπραξε μετανάστης από το Μπαγκλαντές, δείχνει την «επείγουσα ανάγκη» το Κογκρέσο να αρχίσει να περνάει νόμους για να γίνει αυστηρότερο το «υπερβολικά επιεικές» σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης.

Ο Τραμπ επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι ο ύποπτος για την απόπειρα μετοίκησε στις ΗΠΑ εξασφαλίζοντας βίζα για συγγενείς νόμιμων μεταναστών στη χώρα - βάσει της ισχύουσας αμερικανικής πολιτικής για τις οικογενειακές επανενώσεις προσφύγων και μεταναστών, που έχει γίνει γνωστή με τον όρο «αλυσιδωτή μετανάστευση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η πολιτική αυτή είναι «ασύμβατη με την εθνική ασφάλεια» της χώρας, αφού επιτρέπει «σε πάρα πολλούς επικίνδυνους τύπους» να εισέρχονται στην επικράτεια.

Η επίθεση με τον αυτοσχέδιο μηχανισμό που διαπράχθηκε στο μετρό της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις