ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γαλλία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο

Τραγωδία στη Γαλλία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο

Ο απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση ενός τρένου με σχολικό λεωφορείο σε μια ισόπεδη διάβαση στην πόλη Μιλάς, κοντά στο Περπινιάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, χθες 14 Δεκεμβρίου, αυξήθηκε στους πέντε, αφού ένας από τους τραυματίες, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ανακοίνωσε η νομαρχία των Ανατολικών Πυρηναίων.

Άλλοι 15 μαθητές, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, τραυματίστηκαν στο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τραυματίστηκαν επίσης η 48χρονη οδηγός του σχολικού και τρεις επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι πρώτη μέριμνα των Αρχών είναι να δώσουν ακριβείς πληροφορίες στις οικογένειες, κάτι το οποίο όπως είπε «είναι δύσκολο να γίνει λόγω της δυσκολίας αναγνώρισης των νεκρών και ορισμένων από τους τραυματίες».

Ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων στήθηκε στο δημαρχείο της πόλης Μιλάς, στα δυτικά της Περπινιάν, σε απόσταση περίπου 850 χιλιομέτρων από το Παρίσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το λεωφορείο μετέφερε μαθητές από το σχολείο Christian Bourquin της Μιλάς.

«Οι σκέψεις μου όλες στρέφονται στα θύματα και στις οικογένειές τους», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μήνυμά του στο Twitter.



Σχετικές ειδήσεις