ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Αμερικανικά μαχητικά «κυνηγούν» UFO

Βίντεο - ντοκουμέντο: Αμερικανικά μαχητικά «κυνηγούν» UFO

Στο «φως» της δημοσιότητας απόρρητο βίντεο που τράβηξαν δύο πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όταν εστάλησαν να διερευνήσουν ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο εθεάθη το 2014 πάνω από την ακτή του Σαν Ντιέγκο.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στα Μέσα Ενημέρωσης ένα βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει την αντίδραση των δύο πιλότων που προσπαθούν να εξακριβώσουν τη φύση του αντικειμένου που πετάει πολύ κοντά τους.

Οι πιλότοι βρίσκονται σε διαφορετικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Νίμιτς, λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκε στον ουρανό το λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο, άγνωστης ταυτότητας.

Στο βίντεο ακούγεται η συνομιλία τους όταν πλησιάζουν το UFO που δείχνει να περιστρέφεται και να πετά με μεγάλη ταχύτητα.

Το απόρρητο αυτό υλικό μελετήθηκε εκτενώς από ένα μυστικό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ως αποκλειστικό στόχο τη διερεύνηση μαρτυριών για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε πρόσφατα την ύπαρξη αυτού του προγράμματος, με ονομασία Advanced Aviation Threat Identification Programme (AATIP), το οποίο «έτρεχε» από το 2007 μέχρι το 2012.

Μάλιστα, ένας από τους πιλότους, ο αντισμήναρχος David Fravor είπε στους New York Times ότι το συγκεκριμένο UFO είχε 12 μέτρα μήκος, δεν φαινόταν να έχει φτερά και η ταχύτητά του ξεπερνούσε κατά πολύ εκείνη των F-18 που πετούσαν εκείνος και ο συνάδελφός του. «Δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτό που είδα. Δεν έχω ξαναδεί αεροσκάφος να επιταχύνει με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Fravor.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έμαθαν ποτέ τι ήταν, καθώς το αντικείμενο εξαφανίστηκε ξαφνικά.