ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τη σιδηροδρομική τραγωδία - Τρεις νεκροί (pics+vid)

ΗΠΑ: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τη σιδηροδρομική τραγωδία - Τρεις νεκροί (pics+vid)

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός των νεκρών - Τι οδήγησε στον εκτροχιασμό του τρένου

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα (18/12), όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, κατά τον απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο», μετά τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο 501 από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, χρησιμοποιώντας νέες σιδηροτροχιές για πρώτη φορά, ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς, έναν αριθμό που οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία είναι, για την ώρα δυο. Είτε το τρένο να εκτροχιάστηκε εξαιτίας αντικειμένου που βρέθηκε πάνω στις γραμμές, είτε ο μηχανοδηγός να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα σε σημείο που δεν έπρεπε.

Μιλώντας στο CNN ο πρόεδρος της εταιρίας σιδηροδρόμων Amtrak παραδέχτηκε ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα που «φρενάρει» το τρένο όταν αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, έτρεχε με 130 χλμ/ ώρα με όριο τα 50, σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής και αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι όλα τα βαγόνια του συρμού έχουν ερευνηθεί αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Ούρλιαζαν οι επιβάτες»

«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

Σχετικές ειδήσεις