ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξαναχτυπά: Εκτέλεσε αξιωματικό γιατί καθυστέρησε εκτόξευση πυραύλου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξαναχτυπά: Εκτέλεσε αξιωματικό γιατί καθυστέρησε εκτόξευση πυραύλου

Λίγα 24ωρα μετά την είδηση της εξαφάνισης ενός εκ των κορυφαίων συμβούλων του, του στρατηγού Χουάνγκ Πιονκγ-σο, έρχεται στη δημοσιότητα η πληροφορία ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματικό επειδή...καθυστέρησε εκτόξευση πυραύλου.

Πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου 131, της υπηρεσίας δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και τη λειτουργία της βάσης εκτόξευσης πυραύλων.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο εν λόγω αξιωματικός εκτελέστηκε γιατί υπήρξε μια καθυστέρηση στην έκτη πυραυλική δοκιμή και τη φημολογούμενη κατάρρευση στοών που προκάλεσε το θάνατo 200 εργατών.

«Φαίνεται ότι ανέλαβε την ευθύνη για τα έργα στις εγκαταστάσεις που καθυστέρησαν τη δοκιμή η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο αντί της άνοιξης όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη» ανέφερε πηγή στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Τον περασμένο μήνα, η Σεούλ προειδοποίησε ότι μια ακόμη πυρηνική πυροδότηση της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να καταστρέψει τον ορεινό χώρο δοκιμών και να προκαλέσει διαρροή ακτινοβολίας.

Σχετικές ειδήσεις