ΚΟΣΜΟΣ

Ο γιος του Τραμπ καταγγέλλει: Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης πολεμούν κρυφά τον πατέρα μου (Vid)

Ο γιος του Τραμπ καταγγέλλει: Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης πολεμούν κρυφά τον πατέρα μου (Vid)

Ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ υποστήριξε ότι η έρευνα που διεξάγεται γύρω από την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του υποκινείται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που συνωμοτούν, προκειμένου να μπλοκάρουν την εφαρμογή της προεδρικής ατζέντας, μεταδίδει το CNN.

«Υπάρχουν άνθρωποι στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, που δεν θέλουν η Αμερική να είναι η Αμερική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ Τζούνιορ στην διάρκεια συγκέντρωσης νεαρών συντηρητικών ακτιβιστών που πραγματοποιήθηκε στην Φλόριντα (West Palm Beach).

Το σχόλιο αυτό του Τραμπ Τζούνιορ ενώπιον την ομάδας ακτιβιστών (Turning Point USA Student Action Summit) ακολουθεί προηγούμενη κατάθεσή του στο Κογκρέσο, καθώς τόσο συντηρητικοί κύκλοι, όσο και ο ίδιος, σταδιακά επικρίνουν την έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον Ρόμπερτ Μιούλερ. Ο Τραμπ Τζούνιορ και οι συντηρητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η έρευνα του ειδικού ανακριτή Μιούλερ υποκινείται από πολιτικά κίνητρα.

Παράλληλα, ο Τραμπ Τζούνιορ επιτέθηκε και κατά των αμερικανικών ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η διεξαγωγή της έρευνας είναι χαρακτηριστική του «διεφθαρμένου συστήματος» κατά του οποίου στράφηκε ο πρόεδρος Τραμπ, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Ο πατέρας μου, μίλησε για ένα διεφθαρμένο σύστημα σε ολόκληρη την προεκλογική εκστρατεία. Εσείς τι έχετε να πείτε; Υπάρχει και το βλέπετε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ Τζούνιορ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου το CNN αναφέρθηκε στον πρώην διευθυντή του FBI Μιούλερ και στην απόφασή του ν’ απομακρύνει τον πρώην πράκτορα Πίτερ Στρζοκ από την ομάδα ερευνών του. Όπως εντόπισε εσωτερική έρευνα ο Στρζοκ έστελνε μηνύματα με το κινητό του κατά του προέδρου Τραμπ, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Τραμπ Τζούνιορ αναρωτήθηκε «τι θα είχε συμβεί εάν γυρνούσαμε το ρολόι το 2008» και μια πολιτικά υποκινούμενη ομάδα στελεχών του FBI, προσπαθούσε να υποβαθμίσει την προεδρική υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα; «Τι νομίζετε ότι θα είχε συμβεί;» Αναρωτήθηκε ο Τραμπ Τζούνιορ. «Νομίζετε ότι αυτό θα το παρουσίαζαν τα ΜΜΕ; Ναι. Νομίζετε ότι θα ήταν κάτι ασήμαντο ή ότι δεν θα σήμαινε τίποτα; Θα υπήρχε επανάσταση στους δρόμους. Έτσι, είμαι χαρούμενος που αυτό βγαίνει τώρα, επειδή είναι καλό. Επειδή πρέπει να το δουν αληθινοί άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ Τζούνιορ.

Η έρευνα που διεξάγεται από τον Μιούλερ διεξάγεται ταχύτητα, ενώ έχει διευρυνθεί προς την κατεύθυνση των επιχειρηματικών σχέσεων πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με την Ρωσία.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις