ΚΟΣΜΟΣ

Στους 4 οι νεκροί και δεκάδες οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στις Φιλιππίνες

Στους 4 οι νεκροί και δεκάδες οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στις Φιλιππίνες

Περίπου 100 επιβαίνοντες έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δεκάδων άλλων που αγνοούνται μετά τη βύθιση του πλοίου αυτού στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με την ακτοφυλακή, 251 άνθρωποι.

"Ξαφνικά σηκώθηκε αέρας και το πλοίο χρειάστηκε να σταματήσει τις μηχανές καθώς η πλώρη άρχισε να μπάζει νερά", διηγήθηκε στον ραδιοσταθμό DZMM ο φοιτητής Ντόνελ Μεντιόλα, ένας από τους επιβάτες που διασώθηκαν. "Ορισμένοι από εμάς κολύμπησαν, αλλά είδα και ηλικιωμένους ανθρώπους που φαινόταν ότι ήταν ήδη νεκροί".

Το Mercraft 3 ανατράπηκε γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος) ανοιχτά της πόλης-λιμάνι Ρεάλ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά της Μανίλα, από την οποία είχε αναχωρήσει και κατευθυνόταν προς το νησί Πολίγιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής Αρμάντ Μπαλίλο.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το δίκτυο ABS-CBN φαίνονται ασθενοφόρα την ώρα που ετοιμάζονται να μεταφέρουν κάποιους από τους διασωθέντες στο νοσοκομείο, ενώ σε αυτές διακρίνονται επίσης τέσσερις σοροί μέσα σε σάκους στο έδαφος.

"Έχουν διασωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι", δήλωσε ο Μαρκ Άματ, που είναι επιθεωρητής της αστυνομίας της κοντινής πόλης Ινφάντα, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για νεκρούς.

"Ακούσαμε να λένε ότι υπάρχουν θύματα, αλλά εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη διαδικασία επαλήθευσης", δήλωσε και ο Μπαλίλο, διευκρινίζοντας ότι ελικόπτερα και πλοία διάσωσης έχουν αποσταλεί στον τόπο του δυστυχήματος.

"Πιστεύουμε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες" αυτού του δυστυχήματος, συνέχισε.

Το φέρι είχε σαλπάρει από τη Ρεάλ μολονότι το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων προετοιμαζόταν για την άφιξη της τροπικής καταιγίδας Τεμπλίν σήμερα το πρωί.

Ωστόσο το φέρι πήρε άδεια για να αναχωρήσει, καθώς δεν είχε εκδοθεί κάποιο έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο για τη ζώνη στην οποία βρίσκεται η Ρεάλ και το Πολίγιο, ανατολικά της Λουζόν.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων συνέστησε αυτές τις ημέρες στα εκατομμύρια των Φιλιππινέζων που θα θελήσουν να περάσουν τα Χριστούγεννα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να αναχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις