ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδες tweet από τον ιδρυτή του WikiLeaks πυροδοτεί φήμες για τη ζωή του

Μυστηριώδες tweet από τον ιδρυτή του WikiLeaks πυροδοτεί φήμες για τη ζωή του

Ένα κρυπρογραφημένο μήνυμα, το οποίο οδηγεί σε ένα χιπ-χοπ τραγούδι στο YouTube, πυροδότησε κύμα φημολογίας για τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ασάνζ δημοσίευσε το μυστηριώδες tweet τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς. Το μήνυμα αποτελείται από 60 χαρακτήρες και ένα λινκ για το τραγούδι "Paper Planes" της M.I.A., οι στίχοι του οποίου αναφέρουν μεταξύ άλλων: “ αν με πιάσεις στα σύνορα, έχω βίζα στο όνομά μου” και “έχω περισσότερα αρχεία από την KGB, δεν αστειεύομαι”.

Πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως ο Ασάνζ έχει πεθάνει και το κρυπτογραφημένο μήνυμα θα ενεργοποιήσει τα αρχεία ασφαλείας του WikiLeaks, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι το tweet είναι ένα κωδικοποιημένο κλειδί και αναμένονται νέες αποκαλύψεις και διαρροές αρχείων από τον Οργανισμό.

Το tweet έρχεται μετά από μια περίεργη εβδομάδα για το λογαριασμό του Ασάνζ στο Twitter. Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο λογαριασμός του “σβήστηκε” μυστηριωδώς, ενώ την ίδια ημέρα το αμερικανικό Ναυτικό δημοσίευσε ένα tweet που έγραφε μόνο “Julian Assange”. Μετά από κάποιες ώρες, η λειτουργία του λογαριασμού επανήλθε και το WikiLeaks ανακοίνωσε ότι ο Ασάνζ είναι καλά στην υγεία του.

(Πηγή: rt.com)

Σχετικές ειδήσεις