ΚΟΣΜΟΣ

Αγαλλίαση στην Κίνα για τις δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αγαλλίαση στην Κίνα για τις δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Κίνα στηρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Κορέας τους μέσω των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων, δήλωσε σήμερα (2/1) εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Νότια Κορέα θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες στην ΠιονγκΤσανγκ τον Φεβρουάριο.

Όπως μεταδόθηκε, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε χθες ότι η Πιονγκγιάνγκ επιθυμεί να συζητήσει με τη Σεούλ για μία πιθανή συμμετοχή της στους ολυμπιακούς αγώνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε - ιν, χαιρέτησε την ομιλία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για το νέο έτος, δίνοντας εντολή σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποκαταστήσουν γρήγορα συζητήσεις και να σχεδιάσουν μέτρα για τη συνέχεια, ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες αποστολής της Βόρειας Κορέας.

«Σημειώσαμε τις θετικές πληροφορίες από τους ηγέτες των δύο κρατών και αυτό είναι καλό πράγμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γκενγκ Σουάνγκ στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

«Η Κίνα καλωσορίζει και στηρίζει και τις δύο χώρες να πάρουν ως ευκαιρία τους ολυμπιακούς αγώνες του 2018 για να κάνουν αποτελεσματικές προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων τους, να χαλαρώσουν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και να προωθήσουν την αποπυρηνικοποίησής της», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις