ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;

Οι άνδρες φαίνεται ότι όντως προτιμούν τις ξανθές, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που επικαλείται η Daily Mail.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες θεωρούν τις ξανθές «σημαντικά» νεότερες και με υγιέστερη όψη από τις μελαχρινές.
Και, επηρεασμένοι πιθανόν από τα στερεότυπα, θεωρούν τις ξανθές περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά.

Ωστόσο, ενώ οι ξανθές συγκεντρώνουν τις ανδρικές προτιμήσεις για τα ραντεβού τους, οι καστανές έχουν το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τον γάμο, καθώς θεωρείται ότι είναι καλύτερες για οικογένεια.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα των ΗΠΑ έγινε σε δείγμα 110 ανδρών και έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι ξανθές παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ως σερβιτόρες σε εστιατόρια και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες.

Οι ψυχολόγοι έδειξαν στους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα φωτογραφίες από υπολογιστή στις οποίες εικονίζονται ξανθές, καστανές και μελαχρινές γυναίκες.

blonde 1



Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες, έκριναν τις γυναίκες εκείνες με τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά ως πιο ελκυστικές και θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέση μαζί τους συγκριτικά με εκείνες με μαύρα μαλλιά. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών ως προς αυτά τα κριτήρια.

Ωστόσο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών μόνο το πρόσωπό τους, έκριναν ως σημαντικά νεότερες και υγιέστερες τις ξανθές σε σχέση με τις καστανές.

Επίσης χαρακτήρισαν περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά τις ξανθές, κάτι που σύμφωνα με τους ψυχολόγους υποδηλώνει ότι θα τις προτιμούσαν για να βγουν ραντεβού, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή για μητέρα του παιδιού τους.

Aπό την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές και εκείνες με μεσαίου μήκους ευκολότερες για να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Social Psychology.

marilyn monroe



Η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να οφείλεται στην εξελικτική θεωρία. Την εποχή των σπηλαίων το χρώμα των μαλλιών εθεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο.

Επειδή το χρώμα των μαλλιών μας τείνει να σκουραίνει όσο μεγαλώνουμε οι γυναίκες με φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι νεότερες και γι’ αυτό θεωρήθηκαν πιο γόνιμες από τις άλλες.

Όμως οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι οι προτιμήσεις των ανδρών για το αν μια γυναίκα είναι επιθυμητή πιθανόν να επηρεάστηκαν ανά τις δεκαετίες καθώς οι ξανθές έχουν προβληθεί υπερβολικά από τα μίντια.

ΠΗΓΗ: The Daily Mail