ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 400 εκατομμύρια ρούβλια στον λογαριασμό του Πούτιν για την προεκλογική του εκστρατεία

Ρωσία: 400 εκατομμύρια ρούβλια στον λογαριασμό του Πούτιν για την προεκλογική του εκστρατεία

Ποσό λίγο μεγαλύτερο των 400 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 6 εκ. ευρώ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου του 2018, έχει ο ειδικός του λογαριασμός, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Το ποσό αυτό προέρχεται από καταθέσεις που έκαναν στον ειδικό λογαριασμό του Ρώσου προέδρου μια σειρά περιφερειακών ιδρυμάτων και το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» το οποίο κατέθεσε 28 εκατομμύρια ρούβλια. Το ποσό των 400 εκατομμυρίων ρουβλίων θεωρείται το οριακό ποσό το οποίο απαιτείται και το οποίο μπορεί να διατεθεί για την προεκλογική εκστρατεία εκ μέρους του υποψήφιου για την προεδρία.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται ο εθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, καθώς στον ειδικό του λογαριασμό έχει κατατεθεί το ποσό των περίπου 200 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα βρέθηκαν ο ηγέτης του Κόμματος Ανόδου Μπορίς Τιτόφ με 20,7 εκ. ρούβλια και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ η οποία προτάθηκε από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» με 19,44 εκατομμύρια.

Συνολικά στους ειδικούς λογαριασμούς των 13 υποψηφίων για την προεδρία, υπάρχουν λίγα περισσότερα από 656 εκατομμύρια ρούβλια. Το μικρότερο ποσό, που υπερβαίνει κατά τι τα 1000 ρούβλια έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, Πάβελ Γκρουντίνιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις