ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελισάβετ Β΄και οι αποκαλύψεις της (pics)

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελισάβετ Β΄και οι αποκαλύψεις της (pics)

Έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων και αρνήσεων, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' συναίνεσε να εμφανιστεί στην τηλεοπτική οθόνη και να αναφερθεί στην τελετή και τα παραλειπόμενα της ενθρόνισής της, στις 2 Ιουνίου 1953.

Στα 65 χρόνια από την στέψη της Ελισάβετ Β΄ στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται το ειδικό αφιέρωμα του BBC, την Κυριακή (14/1) το βράδυ, με μια ιστορικής σημασίας συζήτηση με την ίδια τη βασίλισσα. Είναι η πρώτη φορά στα 91 χρόνια της, που η βασίλισσα Ελισάβετ, δίνει συνέντευξη σε Μέσο Ενημέρωσης.

Η συζήτηση έγινε με τον βετεράνο παρουσιαστή Alastair Bruce, που θεωρείται κορυφή στα θέματα της Μοναρχίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε στα γεγονότα όταν ήταν μόλις 25 ετών και διαδέχθηκε τον πατέρα της Γεώργιο τον 6ο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στα 57 χρόνια του αλλά και στις τεράστιες ευθύνες που ανέλαβε ως ηγέτης μίας αυτοκρατορίας και για αυτή καθεαυτή την τελετή.

Μίλησε ακόμη για το στέμμα της ενθρόνισης, το οποίο όπως ανέφερε ούτε είδε ή άγγιξε έκτοτε. Ζυγίζει πάνω από 2 κιλά όπως είπε η βασίλισσα, ενώ αποκάλυψε πως έπρεπε να κρατά ακίνητο το κεφάλι της επειδή υπήρχε κίνδυνος να σπάσει ο λαιμός της.

Μίλησε ακόμη για τη δυσάρεστη εμπειρία της μεταφοράς της από το Παλάτι του Buckingham Palace στο Westmister Abey, με μία χρυσή άμαξα.

«Ήταν απαίσια η σύντομη διαδρομή με την βασιλική άμαξα» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.

Είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε προσωπικά συναισθήματα, τα οποία αφορούν αποκλειστικά την ίδια.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: BBC και AFP

Σχετικές ειδήσεις