ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γερμανία: Αεροπλάνο και ελικόπτερο συγκρούστηκαν στον αέρα

Τραγωδία στη Γερμανία: Αεροπλάνο και ελικόπτερο συγκρούστηκαν στον αέρα

Ένα μικρό αεροπλάνο συγκρούστηκε στον αέρα με ένα σωστικό ελικόπτερο στη Γερμανία το μεσημέρι της Τρίτης (23/01), με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Η αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Phillipsburg, κοντά στην Καρλσρούη. Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

nintchdbpict000380226763

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η express.co.uk το ελικόπτερο διάσωσης ανήκει στην DRF Luftrettung, την υπηρεσία διάσωσης της πολιτικής αεροπορίας της Γερμανίας. Η αστυνομία της Καρλσρούης έχει επιβεβαιώσει ότι 4 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ ένας εκπρόσωπός τόνισε ότι: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος βρίσκονταν εντός του ελικοπτέρου και του αεροπλάνου».

Τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών βρέθηκαν στη λίμνη Έλριχζεε και σε χωράφι στην γύρω περιοχή, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης και πυρόσβεσης. Το ελικόπτερο τύπου EC135 βρισκόταν στον αέρα επί μία ώρα και είκοσι λεπτά πριν από την σύγκρουση, ενώ το μικρό αεροσκάφος βρισκόταν σε πτήση από την Βασιλεία προς το Σπάιερ, κοντά στο Μάνχαϊμ και σε μικρή απόσταση από το σημείο της σύγκρουσης.

Σχετικές ειδήσεις