ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει Ολάντ στο 2ο γύρο η Ρουαγιάλ

Στηρίζει Ολάντ στο 2ο γύρο η Ρουαγιάλ

Στο πλευρό του Μισέλ Ολάντ τάσσεται η Σεγκολέν Ρουαγιάλ στο δεύτερο γύρο των εκλογών μεταξύ των σοσιαλιστών υποψηφίων. Η υποστήριξη της στον πρώην σύντροφό της, με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά, ήταν μια συμβολική κίνηση, καθώς η αναμέτρηση με τον Ομπρί θα είναι πιο δύσκολη από αυτό που προέβλεπαν αρχικά οι δημοσκοπήσεις.

"Προσφέρω την υποστήριξή μου στον Φρανσουά Ολάντ", δήλωσε η Ρουαγιάλ, η οποία ήρθε στην τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής (έλαβε το 7% των ψήφων) ενώ συνέχισε "Αποφάσισα να αναλάβω τις ευθύνες μου για να συμβάλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νίκη της αριστεράς" στις προεδρικές εκλογές την Άνοιξη του 2012".

Η Ρουαγιάλ εξήγησε ότι στηρίζει τον Ολάντ για τους ακόλουθους λόγους: "Ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο και είναι εύλογο να διευρύνει αυτό το προβάδισμα, οι νέες λύσεις που υπερασπίζομαι θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα του υποψηφίου -- τραπεζική μεταρρύθμιση, αγώνας κατά των απολύσεων, επιστροφή του ήθους στην πολιτική ζωή με τη μη συγκέντρωση εντολών και αλλαγή της οικονομίας βάσει της οικολογίας".