ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Όλες οι χώρες οφείλουν να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον των Ταλιμπάν

Ντόναλντ Τραμπ: Όλες οι χώρες οφείλουν να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον των Ταλιμπάν

Να αναλάβουν «αποφασιστική δράση» εναντίον των Ταλιμπάν απαίτησε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόνλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε όλες τις χώρες, αναφερόμενος στο «λουτρό αίματος» που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 95 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 158 όταν ένα παγιδευμένο ασθενοφόρο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών εξερράγη στην Καμπούλ

«Καταδικάζω την αξιοκαταφρόνητη επίθεση που διαπράχθηκε στην Καμπούλ σήμερα (σ.σ. χθες Σάββατο), η οποία σκότωσε δεκάδες αθώους πολίτες και τραυμάτισε εκατοντάδες», ανέφερε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία των ΗΠΑ. «Τώρα, όλες οι χώρες οφείλουν να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον των Ταλιμπάν και των υποδομών που τους υποστηρίζουν», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τις «υποδομές» στις οποίες αναφέρθηκε, αλλά η κυβέρνησή του έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Πακιστάν ότι προσφέρει στα μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος ασφαλές καταφύγιο.

Σε ανακοίνωσή της, η προεδρία του Αφγανιστάν καταδίκασε την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ενώ το ίδιο έκανε και η διεθνής κοινότητα.

Η νέα επίθεση στην πρωτεύουσα ήταν η τρίτη που αιματοκύλησε το Αφγανιστάν μέσα σε μία εβδομάδα, έπειτα από αυτήν που διαπράχθηκε το Σάββατο 20ή Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, και εκείνη που διαπράχθηκε την Τετάρτη 24η Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children στην Τζαλαλάμπαντ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις