ΚΟΣΜΟΣ

Καμπούλ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στρατιωτική ακαδημία

Καμπούλ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στρατιωτική ακαδημία

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας Στρατάρχης Φαχίμ στην Καμπούλ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/1), με μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το Άμακ.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του ΙΚ.

Η επίθεση, που παρέμενε σε εξέλιξη πολλές ώρες αφότου ξεκίνησε, περί τις 05:00 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας), στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο στρατιώτες και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι περίπου 10, με φόντο την κλιμάκωση της δράσης των τζιχαντιστών και των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις ενέργειές τους (και) στην Καμπούλ.

Κατά τον μέχρι τώρα απολογισμό των αρχών, στην επίθεση και τη μάχη που ακολούθησε υπήρξαν «δύο νεκροί και περίπου δέκα τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουαζίρι.

Κατά τον ίδιο, πέντε άνδρες συμμετείχαν στην επίθεση: «ένας από αυτούς ανατινάχθηκε» όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, «ένας άλλος συνελήφθη, τρεις σκοτώθηκαν» και απομένει ακόμη «ένας ο οποίος συνεχίζει να αντιστέκεται στις δυνάμεις μας», ανέφερε ο στρατηγός.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και έχει περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο( 27/1), η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους. Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη και για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις στους Ταλιμπάν.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις